Thuis - Smeltwater fotografie
22078
single,single-portfolio_page,postid-22078,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Thuis

Sinds jaar en dag trekken mensen over de wereld, op de vlucht voor oorlog en geweld. Zij verlaten huis en haard, op zoek naar een veilige en betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen. Ook in Apeldoorn zijn mensen komen wonen met de wens om hier een nieuw bestaan op te bouwen. Hoe gaat het met deze mensen? Hebben ze een plek gevonden in onze samenleving? Hebben ze de taal kunnen leren en een baan kunnen bemachtigen? Hebben ze sociale contacten? En wat of wie heeft hen daarbij geholpen? Kortom: zijn ze hier gelukkig geworden? Voelt Apeldoorn, of Nederland, als een nieuw thuis?

 

De expositie Thuis is gemaakt door fotograaf Annemieke Kok en freelance journalist Marieke Gorkink, ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van Mudanthe. Mudanthe heeft als doel om mensen met verschillende culturen en achtergronden met elkaar in contact te brengen door middel van muziek, dans en theater. De mensen die geportretteerd zijn, nemen deel aan diverse activiteiten die Mudanthe organiseert.