annemieke kok

Connecting the dots

Steve Jobs vertelde ooit hoe verschillende ontwikkelingen van jezelf achteraf gezien een geweldig patroon kunnen zijn. Vergelijk het met zo’n tekening met stippen en cijfers. Pas wanneer je de losstaande punten met elkaar gaat verbinden, zie je het complete plaatje.

Mijn werkervaringen en opleidingen zijn, nu ik ze kan verbinden, zo’n kunstwerkje. Ooit begonnen op de Grafische School, daarna een uitstap gemaakt naar een toeristische opleiding om vervolgens in de beginjaren van het internet (1998) te starten met mijn eigen onderneming Aride. Vijftien jaar lang heb ik interactieve media gemaakt voor bedrijven en instellingen. Van cd-rom presentaties (dat was toen hip) en websites tot webapplicaties. Hierin had ik zowel een rol in het ontwerpen, bouwen en begeleiden. Bij de opkomst van social media ben ik bedrijven gaan adviseren in het gebruik hiervan. Hiervoor heb ik naast mijn werk de post-HBO opleiding Digital Marketing gevolgd.

 

“Mensen op hun gemak stellen, enthousiasmeren en zichzelf gewaardeerd laten voelen. De kick om dat terug te zien bij het nabewerken van de foto’s is groot.”

 

Mijn passie voor fotografie, dat ik al sinds mijn vijftiende voelde, bleef groeien en uiteindelijk heb ik in 2015 de sprong gewaagd tot fulltime fotograaf, dit in combinatie met de opleiding aan de Fotovakschool. 

 

Maar een schaap met vijf poten moet je niet op één poot laten staan. Die heeft meer uitdaging nodig. Daarom ben ik naast de fotografie weer begonnen met waar ik 20 jaar geleden mee startte. Het ontwerpen en bouwen van digitale media. Voor de bouw heb ik mij volledig laten bijscholen, zodat ik weer helemaal up-to-date ben qua kennis.

6526680B-4E2B-4687-AA9E-CA52AE197F1D

De derde poot zijn mijn fotoreizen naar China. Hierin komen zoveel punten samen. De reisopleiding, mijn fotografie ervaring maar ook de marketing en sitebouw die ik zelf doe voor deze reizen. www.fotoreizenchina.nl

Connecting the dots…

Waarom de naam Smeltwater

Ergens bovenin de bergen smelt ieder jaar sneeuw en ijs. Hoor je de ijskoude druppen vallen? Kleine stroompjes worden grote rivieren en voeden uiteindelijk de oceaan. Zo gaat het ook met communicatie. Je begint klein en met de juiste inzet van de communicatie middelen, kun je een groot publiek bereiken.